Honvédelem

Novák Katalin: A határon szolgálatot teljesítők garantálják a magyar emberek biztonságát

A köztársasági elnök déli határszemlén járt

A határon szolgálatot teljesítők garantálják azt, hogy a magyar emberek biztonságban érezhetik magukat hazájukban – jelentette ki az államfő a bácsszentgyörgyi határátkelőhely közelében pénteken.

Novák Katalin: A határon szolgálatot teljesítők garantálják a magyar emberek biztonságát
Novák Katalin a déli határszakaszon
Fotó: Facebook/Novák Katalin

Novák Katalin a Bács-Kiskun vármegyei látogatásának harmadik napján a határszemlét követően azt mondta: a vármegyében van a leghosszabb magyar-szerb határszakasz, és itt nemcsak Magyarország, hanem egész Európa határait is védik.

Véleménye szerint az illegális bevándorlók a felállított határzár és a fizikai védelem miatt tudják, hogy nem érdemes próbálkozni, mert azok visszatartják azokat, akik illegálisan akarnák átlépni a határt.

A köztársasági elnök köszönetet mondott a határon szolgálatot teljesítőknek, „mert ők garantálják azt, hogy a magyar emberek nyugodtan alhatnak”.

Novák Katalin a déli határszemlét követően a fa- és textiljátékokat előállító bácsszentgyörgyi játékgyárba ment, majd háromnapos Bács-Kiskun vármegyei látogatását Petőfi Sándor szülővárosában, Kiskőrösön zárta.

Az államfő este a vármegye vezető személyiségeinek adott elnöki díszvacsora keretében nyújtja át a Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést Szilágyiné Szinger Ibolyának, az Eötvös József Főiskola rektorának.

Kapcsolódó írásaink