Honvédelem

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: Egyiptom szövetségesünk a terrorizmus és az illegális bevándorlás elleni harcban

A magyar honvédelmi miniszter Egyiptomban találkozott Mohamed Zaki védelmi miniszterrel

Egyiptom megkerülhetetlen szövetségese Magyarországnak a terrorizmus és az illegális bevándorlás elleni harcban – mondta a honvédelmi miniszter a Facebook-oldalán hétfőn közzétett videóüzenetében.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: Egyiptom szövetségesünk a terrorizmus és az illegális bevándorlás elleni harcban
Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter
Fotó: Facebook/Szalay-Bobrovniczky Kristóf

Szalay-Bobrovniczky Kristóf kiemelte: áttekintették az észak-afrikai illegális bevándorlás és a terrorizmus témáját, ahogy az Egyiptommal közvetlenül szomszédos Száhel helyzetét is, „amelynek stabilitása és kiegyensúlyozottsága fontos Magyarország számára, hiszen a migráció egyik kiindulópontjának tekinthető”.

A tárcavezető közlése szerint érintették az orosz-ukrán háborút is, amelyről egyezik a két ország véleménye: „tűzszünetre, béketárgyalásokra van szükség”.

Áttekintették továbbá a két haderő közötti együttműködés pontjait, és kitértek a mindkettejüknek fontos védelmi ipari fejlesztésekre is – sorolta.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf szólt arról, hogy Egyiptom sok szempontból önálló; Magyarország is arra törekszik, hogy a haderő fejlesztésekor minél jobban tudjon támaszkodni saját védelmi iparára. Ebben a tekintetében a két ország stratégiai érdeke egyezik.

Megállapodtak abban, hogy vizsgálják az együttműködés lehetőségeit – tette hozzá a miniszter.

„A békéhez erő kell, folytatjuk a munkát” - hangoztatta a videóbejegyzés végén Szalay-Bobrovniczky Kristóf.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom