Honvédelem

Czermann János: A honvédség számára felbecsülhetetlen a nyugállományú katonák tapasztalata

Nyitrai Zsolt miniszterelnöki biztos közlése szerint csaknem 30 ezer nyugállományú katona él Magyarországon

A Magyar Honvédség számára felbecsülhetetlen a nyugállományú katonák tapasztalata: példát mutatnak katonai erényekből, hagyománytiszteletből, hazafiságból, ezért továbbra is számítunk rájuk a honvédség és a civil lakosság közötti kapcsolat erősítésében – mondta a Honvédelmi Minisztérium stratégiáért és humánpolitikáért felelős helyettes államtitkára kedden Budapesten.

Czermann János: A honvédség számára felbecsülhetetlen a nyugállományú katonák tapasztalata
Faragó Fanny, a Magyar Honvédség toborzókampányának egyik arca, tartalékos hadnagy szelfit készít Czermann János, a Honvédelmi Minisztérium stratégiáért és humánpolitikáért felelős helyettes államtitkára (b) és Nyitrai Zsolt kiemelt társadalompolitikai ügyekben a miniszterelnök munkájának támogatásáért felelős miniszterelnöki biztos társaságában az Obsitos-program tájékoztató kiadványának bemutatóján a Bálna Honvédelmi Központban 2023. június 20-án.
Fotó: MTI/Kovács Attila

Czermann János az Obsitos-program tájékoztató kiadványának bemutatóján a Bálna Honvédelmi Központban emlékeztetett: 2020-ban indították a programot, amelynek 2023-ban sem lehet más a célja, mint hogy szövetséget ajánljon a nyugállományú katonáknak, hogy „együtt, egymás erejére támaszkodva”, közösen építsék a jövő haderejét.

Nyitrai Zsolt miniszterelnöki biztos közlése szerint csaknem 30 ezer nyugállományú katona él Magyarországon. Ők olyan magyar hazafiak, akik egész életüket a haza védelmének szentelték – fűzte hozzá. Elmondta: az Obsitos-programban készült el a Miniszterelnöki Kabinetiroda és a Honvédelmi Minisztérium A hazáért mindhalálig című kiadványa, amelyben tájékoztatást adnak a nyugállományú katonáknak az idén indított toborzókampányról, a haderőreformról, az új eszközökről, az önkéntes tartalékos rendszerről, valamint a védelmi kiadások emelkedéséről.

Kapcsolódó írásaink