Honvédelem

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: Az átfegyverzés megtörtént

A Magyar Honvédség kézifegyver-állományát cseh licenc alapján készülő kézifegyverekkel cseréljük le - mondta a honvédelmi miniszter csütörtökön Kiskunfélegyházán

A kézifegyvereket vegyesvállalati formában fogják gyártani, nemcsak a Magyar Honvédség számára, de a nemzetközi piacra is – fogalmazott a miniszter, aki szerint ez nagyon fontos lépése a magyar haderő fejlődésének és a magyar védelmi ipar fejlesztésének.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: Az átfegyverzés megtörtént
Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter beszédet mond az egységes alapkiképzést teljesítő önkéntes területvédelmi tartalékos állomány katonai eskütételén Kecskeméten, az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison
Fotó: MTI/Bús Csaba

A politikus kiemelte: elkötelezett híve annak, hogy Magyarország ne pusztán eszközöket vásároljon, hanem az eszközszállítóktól való függés csökkentésének érdekében többek közt munkahelyeket, adóbevételt, innovációs lehetőséget, innovációs platformot teremtsen.

A cseh Colt CZ Group csütörtökön jelentette be, hogy kézifegyvergyártó közös vállalatot alapít Magyarországon. A vállalkozás a magyar fél által biztosított és a legmodernebb technológiával felszerelt üzemegységben működik majd.

Kapcsolódó írásaink