Határon túl

Kezdődik a Gombaszögi Nyári Tábor

Az öt és félnap során közel 130 programmal várják a résztvevőket

Az előadások csak szerdán kezdődnek a Gombaszögi Nyári Táborban, de könnyűzenei programjával már kedden megnyitja kapuit a felvidéki magyar fiatalok komoly hagyományokra visszatekintő nyári rendezvénye, amely vasárnap estig várja az érdeklődőket a Rozsnyóhoz közeli Krasznahorka-váralján.

A Gombaszögi Nyári Tábor elődrendezvényei több évtizedes múltra tekintenek vissza, a tábort jelenlegi formájában már hatodik éve a szlovákiai magyar egyetemisták egyik szervezete, a Diákhálózat és a Sine Metu polgári társulás szervezi több más diákszervezettel együttműködve. A Gombaszögi Nyári Tábor már évek óta csak nevében "gombaszögi", mivel már több éve a Rozsnyóhoz közeli Krasznahorka-váralján, a helyi kempingben rendezik.

A jelentős részben felvidéki magyar egyetemisták által látogatott rendezvénynek a szervezők szerint tavaly mintegy másfélezer látogatója volt. Idén július 15. és július 20. között tartják, vagyis egy nappal hosszabb lesz a tavalyinál, mivel az eddig zárónapnak számító vasárnapra is programot szerveztek.

A tábor programja az idén három pillérre - könnyűzenei előadók koncertjei, közéleti témájú előadások és a Szlovákiai Magyar Dal Napja nevű zenei verseny - épül. A rendezvény öt és fél napja során megközelítőleg 130 programmal várják a látogatókat.

A zenei felhozatalt tucatnyi együttes biztosítja a nagyszínpadon, ezek sorában egyebek mellett szerepel a Tankcsapda, az Intim Torna Illegál, a Heaven Street Seven, a Jóvilágvan és a Nemulass is. Ezt a kínálatot hasonló számú DJ színesíti, ők a tábor másik zenei helyszínén, a Chillgardenben zenélnek majd.

Gombaszögi nyári tábor plakátja