Gazdaság

Újabb startup vállalkozóknak segít a Műszaki Egyetem

Gyakorlati tudás az induláshoz

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) programot indít Startup Campus BME Powered by Hiventures néven a Magyar Fejlesztési Bankhoz (MFB) tartozó Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt.-vel, valamint az Enterprise Hungary nonprofit szervezettel közösen, hogy az egyetemi hallgatók, kutatók gyakorlati tudást szerezzenek startup vállalkozás indításához.

bme
Uszkay-Boiskó Sándor: Nemzetgazdasági érdek a tőkefinanszírozás (Fotó: Bodnár Patrícia)

Az erről szóló megállapodást tegnap írták alá az érintettek. A program a BME őszi szemeszterén indul, a legjobb ötletek a képzés végén projektenként kilencmilliós támogatást kaphatnak. Uszkay-Boiskó Sándor, a Miniszterelnöki Kormányiroda pénzügyi szolgáltatásokért felelős helyettes államtitkára kiemelte: nemzetgazdasági érdek a startupötletek tőkefinanszírozása, az együttműködés lehetővé teszi, hogy a jövő nemzedéke higgyen az innovatív ötletek megvalósításában. Bernáth Tamás, az MFB elnök-vezérigazgatója kiemelte, hogy oda juttatnak finanszírozást, ahová a piac nem, holott érdemes lenne. A fejlesztési bank nemcsak hitellel, hanem tőkével és garanciával is segíti a vállalkozásokat. Tavaly a kkv-szektor hitelállományának növekedéséből húsz százalékot az MFB-csoport tett ki, az új kockázati tőkepiaci befektetések 92 százalékát a Hiventures adta.

A Hiventures tájékoztatása szerint az őszi szemeszterben induló programban az ingyenes, angol nyelvű képzés során a résztvevők szakmai mentoráláson és képzésen vesznek részt. Birkner Zoltán, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke kiemelte: BME-program új elemet jelenthet a startup ökoszisztémában, amely a többi egyetemnek is példát mutathat.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom