Gazdaság

Jobban drágultak az új lakások a használtaknál a tavalyi harmadik negyedévben

Megkérik az árát az ingatlanoknak

Folytatódott az áremelkedés a lakáspiacon, az új lakások jobban drágultak, mint a használtak a múlt év harmadik negyedévében az előző év azonos időszakához képest – adta hírül tegnap az Ingatlan.com.

Az ötven-hetven négyzetméteres új lakások átlagos négyzetméterára január közepén Budapesten 673 ezer forint volt, Győrben 337 ezer, Debrecenben és Szegeden pedig 396 ezer és 383 ezer forintba került egy-egy négyzetméter. Az Ingatlan.com ismertette a Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb adatait, amelyek szerint míg az új lakások 12,2 százalékkal drágultak, a használt lakásoknál a drágulás mértéke 8,4 százalék volt. Az idén és jövőre évente 20-25 ezer lakást lehet eladni. Az elemzésből kiderült, hogy hasonlóan alacsony drágulásra a használt lakásoknál utoljára 2014 utolsó negyedévében volt példa, ugyanis 2015-től kezdődően két számjegyű volt az áremelkedés éves mértéke.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom