Gazdaság

Fokozottan támogatja a kormány a hazai élelmiszerek piacra jutását

Feldolgozóipari növekedés

Majdnem 230 milliárd forint támogatás áramlott az élelmiszeripari szektorba 2014 óta összesen hazai és EU-s forrásból, ami ösztönzőleg hatott a beruházásokra is – mondta Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár tegnap az Agóra szakmai konferencián, amelyet második alkalommal rendeztek meg, idén a Magyar Termék Nonprofit Kft. szervezésében.

Zsigó Róbert nyitóbeszédében hangsúlyozta: 2017-ben az élelmiszeripar eredményes évet zárt. A nemzetgazdaságban a kibocsátás fele a feldolgozóiparhoz kapcsolódik, amelyen belül az élelmiszeripar a maga 3232 milliárdos kibocsátásával a második legnagyobb értéket, 13 százalékot biztosított a 12 feldolgozóipari ágazat között. Mint ismertette, a hazai vállalkozások fejlesztéseinek és a kormány következetes stratégiájának köszönhetően a magyar élelmiszeriparban évről évre növekszik a feldolgozottság mértéke is. Termelési értékben hazánk az EU 28-on belül a 16., a V4-ek tekintetében a harmadik helyet foglalja el, valamint elmondható, hogy 2015-höz képest a termelési értékünk háromszázalékos növekedést ért el.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom