Gazdaság

Az elmúlt egy évben az üzemanyagok és a dohány ára emelkedett leginkább

Az idényáras élelmiszer is drágult

Októberben a fogyasztói árak átlagosan 3,8 százalékkal voltak magasabbak az egy évvel korábbinál az előző havi 3,6 százalékos emelkedést követően. Szeptemberhez viszonyítva 0,5 százalékkal nőttek az árak – jelentette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) tegnap az MTI-nek.

A szezonálisan kiigazított maginfláció az előző hónaphoz hasonlóan ismét 0,2 százalékponttal emelkedett 2,6 százalékra. Mináry Borbála, a KSH osztályvezetője elmondta: az elmúlt egy évben a járműüzemanyagok és a dohányáruk ára nőtt jelentősen. A dohánytermékek jövedéki adójának emelése megjelent az októberi adatokban is – tette hozzá. Az élelmiszerek ára az előző havival megegyezően, 4,6 százalékkal emelkedett egy év alatt, legjelentősebben a zöldségek drágultak. Az idényáras élelmiszerek ára átlagosan 20,5 százalékkal emelkedett.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom