Gazdaság

Védelmi bővítés a Kis-Balatonnál

Vízgazdálkodás

Teljessé válik a Kis-Balaton vízvédelmi rendszer 2019 őszére a Marótvölgyi-öblözet rendezése elnevezésű beruházással, amelynek nyitórendezvényét és alapkőletételét tegnap tartották a Somogy megyei Somogysámsonban és Főnyeden.

Gaál Róbert, a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság vezetője a távirati iroda beszámolója szerint elmondta, hogy a regionális és az Országos Vízügyi Főigazgatóság 2,2 milliárd forintos, uniós és magyar finanszírozású fejlesztésével egy öblözetet alakítanak ki a térségben, megoldást kínálva a belvizes és a vízhiányos időszakok problémáira, és lehetőséget nyújtva a biztonságos gazdálkodáshoz. Elvégzik a főnyedi szivattyútelep gépészeti rekonstrukcióját, csatornákat helyeznek át és újítanak fel, illetve építenek 22 műtárgyat.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom