Gazdaság

Új elkerülő út épült a Fejér megyei Szabadegyházánál

A beruházással gyorsabb a közlekedés, és javult a burkolat minősége

Megvalósult a Fejér megye északi és déli részét összekötő főút teljes felújítása a Szabadegyházát elkerülő útszakasz átadásával. Az új út révén javul a települések elérhetősége.

Megindulhatott a forgalom tegnap a 62. számú főút Szabadegyháza-ipartelepet elkerülő 2,9 kilométer hosszú szakaszán, s ezzel teljessé vált az út rehabilitációja, egyben a 11,5 tonnás burkolatmegerősítés. A beruházás 3,16 milliárd forintba került. Mint azt a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Zrt. tegnap hírül adta, az elkerülő út megépítésével számottevően javul a közlekedésbiztonság színvonala, hosszú távon a fejlesztés javítja az érintett térségek életminőségét, környezeti állapotát és elérhetőségét. A fejlesztések eredményeképpen javult a burkolat minősége, gyorsabbá vált a nagyobb városok elérhetősége a környező térségekből. Környezeti szempontból az elkerülő útszakasz megépítése jelentősen csökkenti a terhelést a belterületi szakaszon, azáltal, hogy az átmenő forgalmat a településen kívül vezeti el. A 62. számú főút felújításával korszerű út köti össze Fejér megye északi és déli részét, ezáltal a megye gazdasága erősödhet, és a hátrányosabb helyzetű térségek megközelítése is javul.

A beruházás részeként a Pusztaszabolcs–Pécs vasúti fővonal és a meglévő iparvágány szintbeni keresztezése helyett egy 96,6 méter hosszú híd épült, így a vasúti fővonali és iparvágány-forgalom nem akadályozza a közúti forgalom zavartalan lefolyását. Ugyanakkor a kerékpáros, gyalogos és egyéb közúti közlekedés számára a meglévő szintbeni átjáró is megmaradt. Továbbá a zajhatás csökkentésének érdekében, háromszáz méter zajárnyékoló fal épült.

Szintén tegnapi hír, hogy elkészült a 83. számú főút Győr–Pápa közötti szakasz 2×2 sávosra fejlesztésének első üteme az M1-es autópálya csomópontjában. A beruházás révén egy kilométer hosszon a meglevő 2×1 sávos útból 2×2 sávos út készült fizikai elválasztással.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom