Gazdaság

Több ezer banki állás áttelepítése várható Londonból a Brexit miatt

Uniós tagság megszűnése

A brit kormány várakozása szerint több ezer pénzügyi szolgáltatási állás áttelepítése várható Londonból más európai pénzügyi központokba a brit uniós tagság megszűnésének (Brexit) jövő márciusi időpontjáig – tudatta tegnap az MTI.

John Glen, a londoni City pénzügyi központjáért felelős pénzügyminisztériumi államtitkár a brit parlament felső kamarája, a Lordok Háza európai uniós pénzügyi kérdésekért felelős albizottságának szerdai meghallgatásán kijelentette: a kormány egyetért a Bank of England – a brit jegybank – azon becslésével, amely szerint a Brexit időpontjáig ötezer befektetési banki és egyéb szolgáltatási állást telepíthetnek át a kontinensre a Cityben honos pénzügyi vállalatok. Glen hozzátette: nem tapasztalható „nagy cégek részéről nagyszabású mozgás” a kontinentális uniós gazdaságok nagyvárosai felé – adta hírül tegnap a távirati iroda.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom