Gazdaság

Szabályosan működik a Malév Ground Handling

Ismét hamis képet próbáltak festeni egy állami társaságról

Nincs folyamatban felszámolási eljárás a Malév Ground Handling (GH) Zrt.-vel szemben, a cég fizetőképessége rendezett, fizetési kötelezettségeinek mindenkor határidőben eleget tesz, nincsenek lejárt tartozásai, és a társaság 2018-as eddigi eredménye pozitív – közölte lapunkkal a társaság.

Az ügy előzménye, hogy a 24.hu internetes portál beszámolója szerint a Fővárosi Ítélőtábla elrendelte az állami Malév GH Zrt. felszámolását, miután jogerős végzésben megállapította a repülőgépek földi kiszolgálását végző Malév-utódcég fizetésképtelenségét.

A Malév GH emlékeztetett, az egyik volt alvállalkozója, a BUDPORT Kft. kezdeményezett felszámolási eljárást ellene, miután felbontották a köztük lévő, veszteséget termelő szerződést, ami jelentős bevétel- és piacvesztést jelent a kft.-nek. Amely ezért aztán mindent elkövet, hogy a Malév GH piaci pozícióját gyengítse, bár eddig a bíróságon sem járt sikerrel.

Közölték: a portál cikke azon írások sorozatába tartozik, amelyeken keresztül megkísérelnek egy állami tulajdonban lévő társaságot támadni, hamis képet festeni róla, ezzel megpróbálva befolyásolni piaci megítélését.

A Malév GH tulajdonosa, Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. tőkeemelést valósított meg a cégben, s ez a jövőbeni fejlesztések alapját teremti meg. Ezzel együtt is a Malév GH nemcsak hogy stabilan tartja piaci pozícióját, de növekedést is mutat. A társaság gazdasági helyzete a költségcsökkentő és hatékonyságnövelő intézkedéseknek köszönhetően stabilizálódott. Csak az idei évet tekintve huszonhat százalékkal nőtt a kiszolgált járatok száma, és az utasforgalom jelentős emelkedése mellett az utasváró kihasználtsága is csaknem ötven százalékkal magasabb.