Gazdaság

Rövid idő alatt megérkeznek a tízmillió forint alatti belföldi forintátutalások

Bankolási változások

Jövő év júliustól elindul az azonnali utalási rendszer, amelyben a tízmillió forint alatti belföldi forintátutalások öt másodperc alatt megérkeznek, és ez minden banknál így lesz.

Mint arról az Index beszámolt, egyes bankok egymással megállapodást kötve túlléphetik a tízmillió forintos értékhatárt. Az évben bármikor, egész nap igénybe vehető az új átutalási rendszer. Ezen felül újdonság lesz, hogy nemcsak bankszámlaszámra lehet majd utalni, ha szeretnénk, hozzárendelhetjük a telefonszámunkat, e-mail-címünket, valamint adószámunkat másodlagos azonosítóként a bankszámlaszámunkhoz. Az azonnali fizetéssel megérkező új fizetésikérelem-funkcióval lehetővé válik az, hogy egy tranzakció megadásával pénzt kérjünk attól, akinek ismerjük valamely banknál megadott másodlagos azonosítóját.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom