Gazdaság

Pénzügyi támogatást nyújt az unió Ukrajnának

Reformok előmozdítása

Az Európai Unió egymilliárd euró pénzügyi támogatást nyújt Ukrajnának. A dokumentumot Petro Porosenko ukrán elnök és Volodimir Hrojszman kormányfő jelenlétében Valdis Dombrovskis, az Európai Bizottság euróért és szociá­lis párbeszédért felelős alelnöke, valamint Okszana Markarova ukrán pénzügyminiszter és Jakiv Szmolij, az ukrán jegybank elnöke látta el kézjegyével – adta hírül az ukrán pénzügy­minisztérium beszámolója alapján az MTI.

Az egymil­liárd eurós összeget Ukrajna két egyforma részletben – idén ősszel illetve jövő tavasszal – kapja meg. Dombrovskis kijelentette, a támogatás két fő célja a reformok előmozdítása és a munkahelyteremtés Ukrajnában. „Az Ukrajnában véghezvitt reformok már kezdenek eredményeket mutatni, ezért meg kell erősíteni azokat” – mondta.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom