Gazdaság

Növeli a háztartások jövedelmét a béremelés, így a fogyasztás is nagymértékben bővül

Az európai kereskedelem napja

Erős vállalkozásokra, stabil munkahelyekre és növekvő bérekre van szükség ahhoz, hogy Magyarország 2030-ra Európa legélhetőbb öt országa közé kerüljön – mondta tegnap Weingartner Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium fenntarthatóságért felelős államtitkára az európai kereskedelem napja ünnepségen.

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) rendezvényén az államtitkár kiemelte: a kormány legfontosabb céljai között szerepel a kereskedelem élénkítése, amelyet több intézkedéssel is segít, például az Otthon Melege Program működtetésével, az elektromos autók vásárlásának támogatásával. Weingartner Balázs a távirati iroda beszámolója szerint hozzátette: a jelentős béremelkedés folyamatosan növeli a háztartások jövedelmét, aminek révén dinamikusan bővül a fogyasztás. Tolnay Tibor, a VOSZ elnöke a kereskedelem társadalomban, gazdaságban betöltött szerepét hangsúlyozta. Kiemelte: a kereskedelem az egyik legnagyobb adófizető szektor, emellett jelentős foglalkoztató. Krisán László, a VOSZ kereskedelmi tagozatának elnöke közölte, hogy az Európai Unióban mintegy 5,4 millió kereskedelmi vállalkozás működik, amelyek megközelítően harmincmillió embert foglalkoztatnak. Hazánkban 183 ezer regisztrált vállalkozás található, az ágazat 550 ezer munkavállalót foglalkoztat.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom