Gazdaság

Magyar értékrend a távközlésben

Elismerés kiemelkedő munkáért és életműért

Magyarország jelen kíván lenni a távközlési szektor legfontosabb fejlődési irányainak meghatározásánál, ezért a Nemzetközi Távközlési Egyesület (ITU) novemberi tisztújító közgyűlésén Magyarország két területen is érdekelt lesz – mondta tegnap a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöke Győrben, a Széchenyi István Egyetemen rendezett távközlési világnapon.

 Karas Monika a távirati iroda beszámolója szerint részletezte, hogy egyrészt Magyarország jelöli Bozsóki Istvánt a ITU rádiótávközlési szektorának élére, s hazánk versenybe száll az ITU tanácsának a tagságára.
A tanács szervezetéhez tartozni megtiszteltetés, s egyben azt is jelenti, hogy Magyarország közvetlenül segítheti a döntéshozatalt és képviselheti az európai, ezen belül a magyar szakmai értékrendet, értékeket és érdekeket is – mondta az elnök.

Május 17-e, a távközlési világnap egy évszázados múltra visszatekintő párbeszéd kezdetének az évfordulója – mondta Karas Monika, majd hozzátette, hogy az ITU mint világszervezet egy országokon átívelő együttműködés a világszintű célok elérésére. Egy olyan hely, „ahol országunk nemcsak 153 évvel ezelőtt, de ma is aktívan kiveszi részét a feladatokból” – hangoztatta.

A szakmai napon átadták a 2015-ben alapított Magyari Endre-díjat a kiemelkedő munka és életmű elismeréseként. Idén a díjat Madarász Erika, az NMHH munkatársa és a Telenornál dolgozó Bánhidi Zoltán kapta.