Gazdaság

Ma éjfélig lehet beadni az adóbevallást a NAV-nak önállóan, még érdemes átnézni

Lejáró határidő

Az idei pünkösd megtoldotta a 2017-ben szerzett jövedelmek bevallási határidejét: a nem egyéni vállalkozó magánszemélyeknek ma éjfélig van idejük, hogy teljesítsék ezt a kötelezettséget, ha eddig nem tették meg.

Ugyancsak eddig lehet pótlékmentesen befizetni az esetleges adótartozást, vagy arra részletfizetést kérni. Az idén először a NAV minden nem egyéni vállalkozó magánszemély részére összeállította a nyilvántartásaiban szereplő adatokból az adóbevallási tervezetet, amely azok esetében, akik a tervezet adatait máig nem javítják, nem egészítik ki, automatikusan érvényes bevallássá válik. Az adóhatóság a munkáltatóktól, kifizetőktől kapott adatok alapján állította össze mintegy ötmillió ember szja-bevallási tervezetét, azonban jelezték, hogy érdemes átnézni, mert előfordulhat olyan változás, amelyről a NAV-nak nincs információja.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom