Gazdaság

Lezárta öt állami gazdasági társaság ellenőrzését az Állami Számvevőszék

Nemzeti vagyonmegőrzés

Az állami tulajdonú gazdálkodó szervezetek a nemzeti vagyon részét képezik, ellenőrzésük kiemelten fontos a nemzeti vagyon megőrzése, megóvása érdekében. Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) ellenőrzésével hozzájárul a közpénzek szabályos, átlátható, elszámoltatható és eredményes felhasználásához.

Ezért ütemezetten végzi az állami tulajdonú gazdálkodó szervezetek ellenőrzését, amelynek keretében sor került a Kincsem Nemzeti Lóverseny és Lovas Stratégiai Kft., a Magyar Lóversenyfogadást-szervező Kft., a Lechner Tudásközpont Területi, Építészeti és Informatikai Nonprofit Kft., a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. és a Hollóházi Porcelángyár Kft. ellenőrzésére is. Kirívó szabálytalanság nem történt, a hibák kijavításának megkezdését a szervezet utasításba adta. Az ÁSZ megállapította, hogy a Kincsem Nemzeti Lóverseny és Lovas Stratégiai Kft. felett a tulajdonosi jogokat 2014. július 15-ig a Magyar Fejlesztési Bank Zrt., azt követően a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. szabályszerűen gyakorolta.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom