Gazdaság

Közel száz tárgyalás lesz nyárig a Quaestor-perben

Jól „szerepelt” a távmeghallgatás

További tanúk kihallgatásával folytatódott tegnap a Quaestor-ügy tárgyalássorozata. A nyári ítélkezési szünetig a bíróság összesen kilencven tárgyalást tűzött ki az ügyben. A Fővárosi Törvényszéken két új védő közreműködésével 2018. december végén folytatták a Tarsoly Csaba és társai ellen folyamatban lévő büntetőügy bírósági eljárását.

A módosított, illetve ahhoz csatolt újabb vádirat ismertetését követően tanúmeghallgatásra került sor a távmeghallgatási rendszer segítségével. Az ügy egyik vidéki érintettje egészségügyi állapota miatt nem tudott a fővárosba utazni, így a közelmúltban kiépített, kép és hang egyidejű átvitelét lehetővé tévő zárt láncú infokommunikációs rendszer segítségével vidékről tette meg vallomását. A technológiának köszönhetően egyre több bírósági eljárás során használható a távmeghallgatási rendszer, amely gyorsabbá és költséghatékonyabbá teszi azokat – közölte a Törvényszék. Tarsolyt és nyolc társát még egy 2,2 milliárd forint kárt okozó sikkasztással is megvádolták. A cégcsoportvezetőtől polgári perben 16 milliárd forintot követel a Quaestor Pénzügyi Tanácsadó Zrt. felszámolója. Tarsolynak egy külön ügyben felelnie kell azért is, hogy a strómanjára íratta a cégcsoport egyes elemeit.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom