Gazdaság

Kitörési lehetőség az innovatív cégeknek

A startup-konferenciákra városonként nyolc-tíz, prototípussal bíró vállalkozás utazhat

Az Enterprise Hungary 2018 februárjában elindítja a Startup Campus V4 Global Tour elnevezésű rendezvénysorozatot, amelyen a visegrádi (V4) országok innovatív vállalkozásai kapnak lehetőséget a bemutatkozásra befektetők és nagyvállalati partnerek előtt.

Startup
Varju Krisztina, Tamás Sebestyén, Schubauer Krisztina és Kovács Zsolt  az eseményen (Fotó: Ficsor Márton)

A Startup Campus V4 Global Tour program fő célja a kelet-közép-európai régió startup vállalkozásainak nemzetközi piacon való megismertetése és a versenyképesség növelése – közölte tegnap Varju Krisztina, Magyarország V4-elnökségének lebonyolításáért felelős államtitkár.

A tíz várost, illetve helyszínt felölelő rendezvénysorozat további küldetése a régió népszerűsítése a V4-es országokra fókuszálva. Kovács Zsolt, az Enterprise Hungary ügyvezetője elmondta, hogy a Startup Campus V4 Global Tour kaput nyit a V4-es régió innovációinak és startup vállalkozóinak. Hozzátette, hogy a kezdeményezés további célja felfedezhetővé tenni a V4-es régiót befektetők, nagyvállalatok és szakmai partnerek számára. A nemzetközi startup-konferenciákra városonként nyolc-tíz, prototípussal rendelkező és már befektetést kapott, vagy piacon lévő, a V4-es országokban tevékenykedő vállalkozás utazhat. A rendezvények minden esetben egy nagyobb innovációs esemény köré épülnek, ahol a kiutazó startup vállalkozásoknak esélyük nyílik a nemzetközi kapcsolatok bővítésére, piacnövelésre, befektetők előtti bemutatkozásra.

Az eseménysorozat állomásai között olyan konferenciák, kiállítások és világméretű rendezvények szerepelnek, amelyek a startup ökoszisztéma meghatározó szereplőit hozzák össze az adott kontinensen, illetve régióban. Ezen rendezvények fő célja, hogy összekapcsolják a startupokat a befektetőkkel, és megteremtsék a megfelelő környezetet. A Startup Campus program eddig számos országban, illetve városban jelent meg annak érdekében, hogy lehetőséget biztosítson start-upok és befektetők, nagyvállalatok számára a kapcsolatfelvételre, így például Nagy-Britanniában vagy éppen Szingapúrban.