Gazdaság

Kilenc magyar tudós, kutató, mérnök és feltaláló vehetett át idén Gábor Dénes-díjat

Az innováció elismerése

Átadták a technológiai innováció, műszaki és mérnöki kutatómunka terén mutatott kiemelkedő teljesítményeket elismerő 2018-as Gábor Dénes-díjakat tegnap a Parlamentben.

A díjátadón Kövér László, az Országgyűlés elnöke a távirati iroda beszámolója szerint kiemelte: minden hiteles, szakszerű és eredményes kezdeményezés, amely az innovációt segíti, nemzetstratégiai jelentőségű. A Novofer Alapítvány által alapított, immáron harmincadik alkalommal átadott Gábor Dénes-díjban és életműdíjban 2018-ban kilenc, köztük kettő határon túli magyar tudós, kutató és feltaláló részesült. Gábor Dénes-díjat kapott Magyari-Köpe Blanka mérnök-fizikus, Kolozsváry Zoltán gépészmérnök, Kotschy András, a Servier Gyógyszerkutató Intézet igazgatója, Barna László mérnök-fizikus, Puskás László Géza biológus, Kónya Zoltán, a Szegedi Tudományegyetem rektorhelyettese és Varga Péter Pál ortopédsebész. Kiss Péter Attila és Gschwindt András villamosmérnök Gábor Dénes életműdíjat vehetett át.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom