Gazdaság

Indul a nyaralóbiztosítások szezonja

Óvatosság és növekvő kockázat

Az alkuszcégek kötési adatai szerint az őszi hónapokban huszonöt százalékkal haladja meg az éves átlagot a nyaralóbiztosítást kötők száma – hívta fel a figyelmet a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ).

Az óvatosság nem véletlen: a nyaralóövezetek fokozatos elnéptelenedésével párhuzamosan egyrészt nő a betörések kockázata, másrészt a kései észlelés miatt növekszik az elemi károk és a meghibásodások által okozott károk átlagos helyreállítási költsége is. A szövetség tanulmányából kiderült, hogy a nyaralóbiztosításról célszerű időben, hetekkel az ingatlan téliesítése előtt gondoskodni – mondta Baksa Melinda, a FBAMSZ elnökségi tagja. Hozzátette, a kiválasztott biztosító tizenöt nap alatt döntheti el, megköti-e az ügyfél által kívánt szerződést, kockázatviselése pedig csak ezután kezdődik. A közlemény felhívta a figyelmet, hogy az állandó lakók hiánya, illetve a lakott területtől való távolság is jelentősen növeli a nyaralókkal kapcsolatos károk kockázatát.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom