Gazdaság

Hatvanban hatvanezer négyzetméteres csarnokot épít a Bosch

Az új logisztikai központ a német vállalatcsoport zászlóshajója lesz

A hatvani ipari parkban újabb jelentős építkezés kezdődött. A beruházás révén kétszázötven munkavállalóval többet alkalmaz az ország legnagyobb külföldi foglalkoztatója, a Bosch.

A Bosch új, hatvanezer négyzetméteres csarnokának felépítésével a hatvani lesz Magyarország legnagyobb ipari parkja – jelentette ki a nemzeti fejlesztési miniszter az Inpark Hatvan Ipari Park Kft. mintegy 17 milliárd forintos ingatlanfejlesztési beruházásának tegnapi alapkőletételén. Seszták Miklós közölte: a magyar kormány iparipark-fejlesztési koncepcióját határozottság, innováció és céltudatosság jellemzi. Ennek köszönhetően ez Európa egyik legnagyobb ilyen tárgyú programja és beruházássorozata, amelynek keretében Magyarország számos pontján valósulnak meg ipari centrumok. A hatvani projekt az utóbbi évek egyik legnagyobb ilyen célú fejlesztése – közölte Seszták Miklós. Az új logisztikai központ kétszázötven új munkahelyet teremt. A német cégcsoport a legnagyobb külföldi munkaadó a magyar iparban 14 200 munkavállalót foglalkoztat. A csarnok megvalósítását a miniszter kelet-közép-európai mintaprojektnek nevezte, amely a régió stratégiai csomópontja lesz – írta a távirati iroda.

Daniel Korioth, a magyarországi Bosch-csoport vezetője elmondta: az új logisztikai központ a vállalatcsoport zászlóshajója lesz, ezzel Hatvan is csatlakozik a Bosch „hálózatba foglalt, jövőt formáló” tevékenységéhez.

Szabó Zsolt fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője elmondta, hogy a Bosch – új logisztikai központjának helyszínét keresve – Lengyelország és Csehország helyett döntött Magyarország és Hatvan mellett.

Török Zsombor, a Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő Zrt. vezérigazgatója közölte: tizenkét városban vásároltak területeket és készítik azokat elő vállalkozások számára. Horváth Richárd polgármester rámutatott: fontos, hogy a hatvaniak érezzék, a fejlesztések róluk szólnak. Emlékeztetett: az elmúlt években 1600 új munkahely jött létre a városban, így az országos foglalkoztatási toplisták élmezőnyébe tartoznak.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom