Gazdaság

Friss uniós pénzeket hozott a Jeremie

Új kockázati tőkealapok kezdték meg működésüket

Augusztus végén kezdte meg működését az a nyolc új kockázati tőkealap, melyek az új Jeremie-forrásnak nevezett európai uniós, innovációs célú tőke kihelyezését kezelik.

A témával kapcsolatban indított rendezvénysorozat e havi eseményén az említett nyolc alap közül az X-Ventures, a Solus Capital, a Finatech, illetve a Bonitás tőkealapok képviselői mutatták be az új programmal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat.

Összesen több mint nyolcvanmilliárd forintnyi kockázati tőkére pályázhatnak majd magyar mikro-, kis- és középvállalkozások, köszönhetően annak, hogy hamarosan megkezdi a tőkekihelyezést az új Jeremie-forrásokat kezelő nyolc hazai kockázati tőkealap a Magyar Fejlesztési Bank megbízásából.Az európai uniós pályázati források célja, hogy innovatív projektek megvalósulását támogassa, túlnyomó részt a Közép-Magyarországon kívüli, kevésbé fejlett hazai régiókban.A hivatalos nevén GINOP 8.1.3/B–17 Intelligens Szakosodási Kockázati Tőkeprogram keretében hét új kockázati tőkealap indul, amelyek tőkéje 9,34 milliárd forint európai uniós forrásból, illetve az ezt kiegészítő magánforrásból tevődik össze.

Az alapok így a működési költségeiket leszámítva egyenként mintegy tízmilliárd, összesen hozzávetőlegesen hetvenötmilliárd forintnyi tőkét tudnak majd kihelyezni. A támogatandó projekteknek illeszkednie kell a hazánk kutatás-fejlesztés és innovációs irányait kijelölő Nemzeti Intelligens Szakosodási Stratégia célterületeihez – derült ki a Drukka Startup Studio közleményéből.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom