Gazdaság

Eurostat: 0,9 százalékos növekedés volt az eurózónában

GDP-növekedés üteme csak Magyarországon és Lengyelországban haladta meg az egy százalékot

Az első két becsléssel megegyező mértékű gazdasági növekedésről számolt be szerdán az Európai Unió statisztikai hivatala (Eurostat). Az adatok szerint az euróövezetben 0,9 százalékkal, az Európai Unió egészében 1,4 százalékkal nőtt a hazai össztermék (GDP) az idei első negyedévben 2013 első három hónapjához képest.

A szezonálisan kiigazított adatok szerint az eurózónában negyedéves alapon 0,2 százalékkal, a 28 EU-tagállamban 0,3 százalékkal nőtt a GDP. Negyedéves összevetésben csak Magyarországon és Lengyelországban haladta meg az egy százalékot a GDP-növekedés üteme, ahol 1,1 százalék volt a növekedés. Éves alapon a legjobban teljesítők Luxemburgban 3,8 százalék, Lengyelországban 3,5 százalék, Máltán 3,3 százalék, Magyarország 3,2 százalék és Nagy-Britannia 3,1 százalék volt.Az EU-ban az első negyedévben a háztartások fogyasztási kiadásai 0,2 százalékkal nőttek, a bruttó tőkefelhalmozás 0,6 százalékkal, az export 0,4 százalékkal, az import 1,1 százalékkal emelkedett.Forrás: MTI

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom