Gazdaság

Desszertpincével és forraltbor-főző versennyel várja látogatóit az Etyeki Piknik

Két évtizedes hagyomány

Téli programokkal, disznóvágással, kézművesvásárral, forraltborfőző-versennyel és számos érdekességgel várják a látogatókat a hét végi Etyeki Pikniken – mondta el Rókusfalvy Pál főszervező az M1-en tegnap.

Az Etyeki Pikniket évente négy alkalommal, évszakonként egyszer rendezik meg az etyeki gasztrosétányon. Több mint húsz pince várja az érdeklődőket, a sokszínű gasztrosétányon a desszertpincétől egészen a sajtpincéig számos egyedi, szezonális finomságot kóstolhatnak végig a látogatók – mondta el a főszervező. Emellett ki lehet próbálni egyebek mellett a vajköpülést, a sajtkészítés folyamatát, és a pincetúrákon a bor feldolgozásának lépéseit lehet megismerni – tette hozzá. Továbbá a Gombai Pezsgőpincénél szablyás pezsgőnyitást is láthatnak az érdeklődők. Ennek kapcsán a főszervező elmondta, hogy Etyeken nagy hagyománya van a pezsgőnek, hiszen Törley József már százharminc éve felfedezte, hogy a borvidék szőlőiből kiváló minőségű pezsgőt lehet készíteni. A térség egyébként folyamatosan fejlődik, ahogyan tavaly beszámoltunk róla, az erősödő turizmus révén Etyek a térség gazdasági motorja is lehet, ahol a helyi vállalkozások nemcsak a turisták igényeit képesek kielégíteni, hanem munkahelyeket is teremtenek.