Gazdaság

Csökkenhet az éjszakai zajártalom

Megállapodást kötött Tarlós István és Palkovics László

Tarlós István főpolgármester és Palkovics László innovációs és technológiai miniszter együttműködési megállapodást között a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérrel összefüggő éjszakai zajcsökkentésről.

A felek a csütörtökön létrejött szerződés szerint megállapodtak abban, hogy "meghatározott intézkedéseikkel egyaránt csökkentsék a Budapestet érintő éjszakai zajártalmakat és javítsák a repülés által érintett lakossági csoportok életminőségét."

A két fél ennek kapcsán egyetértett abban, hogy szigorítani kell a Budapestet érintő légiközlekedési zajterhelésre vonatkozó szabályokat annak érdekében, hogy a Budapest feletti repülések a mélyalvás időszakában megszüntethetőek legyenek. Tarlós egyébként korábban azt javasolta, éjfél és reggel 5 óra között mindenféle repülés tiltott legyen a Ferihegyi repülőtéren.

A zajterhelés mértékét a KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. fogja rendszeresen mérni, függetlenül a repülőtér üzemeltetőjétől.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom