Gazdaság

Bizottsági jóváhagyás a kedvezményes lakásáfa kiterjesztésére

Építési engedély a feltétel

Az új építésű ingatlanok kedvezményes általános forgalmi adójával (áfa) kapcsolatos szabályokat is módosító javaslatot fogadott el az Országgyűlés törvényalkotási bizottsága a tegnapi ülésén – adta hírül a távirati iroda.

 Az adótörvények uniós kötelezettségekhez kapcsolódó módosításához benyújtott bizottsági javaslat – a pénzügyminiszter által már bejelentettek szerint – azt tartalmazza, hogy a kedvezményes, ötszázalékos áfa mértéke alkalmazható 2019. december 31-e után 2023. december 31-ig azon ingatlanok esetében, amelyek 2018. november 1-jén már rendelkeztek jogerős építési engedéllyel, vagy építését eddig az időpontig bejelentették. A módosítás tízmillió forintos összegkorlátot határoz meg arra a lakáshitelre, amely után a munkáltatónak nem kell kamatkedvezményből származó jövedelmet megállapítania.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom