Gazdaság

Átadták a tatabányai ipari park új feltáró útját

Az 544 millió forint összértékű beruházás 484 millió forint európai uniós támogatás segítségével valósult meg

A tatabányai ipari parkban átadtak egy másfél kilométeres feltáró utat, így már két oldalról közelíthető meg a tízezernél több  embernek munkát adó terület és lehetőség nyílik az ipari övezet bővítésére - mondta a polgármester pénteken, az út átadásán.

 Schmidt Csaba (Fidesz-KDNP) hozzátette, az új út az ipari park egyik fő közlekedési tengelyének folytatásaként a forgalmat a 8135-ös országos közútra vezeti, ahonnan elérhető az M1-es autópálya csomópontja.

Az 544 millió forint összértékű beruházás 484 millió forint európai uniós támogatás segítségével valósult meg. A polgármester tájékoztatása szerint az önkormányzat a közeljövőben megkezdi az ipari övezet megközelítésére alkalmas korábbi útvonal, a Búzavirág út felújítását is.

A Tatabányai Ipari Park területe 800 hektár, ennek 55 százaléka Környe, 45 százaléka Tatabánya közigazgatási területén található, eddig a terület közel felét hasznosították ipari célokra. A kormány korábban a Modern városok program keretében támogatást nyújtott a park területének 140 hektáros bővítéséhez.

Schmidt Csaba korábban az MTI-nek elmondta, a parkban tízezernél több ember dolgozik, az itt letelepült vállalatok összesen mintegy hatmilliárd forint helyi adót fizetnek be. A környei részre eső adóbevétel 60 százalékát Tatabánya kapja, mivel a park fejlesztését a megyeszékhely koordinálja.