Gazdaság

A startupok új bölcsője

„Az ország és Európa előtt versenyképességi, demográfiai és biztonsági kihívások állnak”

Megnyitotta kapuit Kelet-Közép-Európa egyik legnagyobb startup közösségi irodája, amelynek feladata, hogy startup cégeknek munkateret biztosítson, ugyanakkor több eszközzel is támogassa az új vállalkozások indulását és megerősödését.

Startup-campus
Varga Mihály betekintett a Campusban jelen lévő startupok munkájába, egy szakemberrel együtt prezentálta a fejlesztéseket Gulyás Gergelynek és Láng Zsoltnak (Fotó: Hegedüs Róbert)

A Millenárison kialakított Startup Campus Budapest nemcsak Magyarország, hanem a közép-európai régió egyik legnagyobb innovációs vállalkozói központja – hangsúlyozta Varga Mihály pénzügyminiszter az új intézmény ünnepélyes átadóján. A kormány azért döntött a beruházás megvalósítása mellett, mert az innovatív és fejlődőképes vállalkozásokra is szüksége van a magyar gazdaságnak ahhoz, hogy fenn tudjuk tartani jelenlegi növekedésünket – tette hozzá. Az új központ feladata, hogy startup cégeknek munkateret biztosítson, ugyanakkor több eszközzel is támogassa az új vállalkozások indulását és megerősödését.

Mivel a legtöbb magyar vállalkozásnak már a kezdetektől nemzetközi térben kell gondolkodnia, azt várja, hogy a Campus a külpiaci lehetőségek elérésében is segítséget nyújt majd. Hazánk földrajzi és gazdasági adottságainak köszönhetően ez a centrum igen jó érkezési pontja lehet a régiót célzó külföldi vállalkozásoknak és befektetőknek is – tette hozzá. Kiemelte, az ország és egész Európa előtt versenyképességi, demográfiai és biztonsági kihívások állnak. A kormány a Versenyképességi Tanács létrehozásával szervezetten javítja a versenyképességet, az ország a különböző rangsorokban kilenc és öt helyet tudott már javítani – hívta fel a figyelmet. György László gazdaságstratégiáért és -szabályozásért felelős államtitkár hangsúlyozta, hogy a kormány célja az életminőség folyamatos javítása, amit az országban előállított hozzáadott érték növelésén keresztül lehet megvalósítani. A kormány 360 milliárd forintot költ hét év alatt az innovációs ökoszisztéma építésére, és több mint hatszázmilliárd forintot fordít innovációra, kutatás-fejlesztésre – emelte ki. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint a hely bölcsője lehet azoknak a fejlesztéseknek, amelyek a magyar gazdaság fejlődéséhez járulhatnak hozzá. Olyan új kreatív városnegyed születhet, amely sokak számára teszi lehetővé, hogy újat, hasznosat alkossanak – mondta, hozzátéve: a központ elhelyezi Budapestet a startupvilág térképén.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom