Gazdaság

A mesterséges intelligencia fejlődésének kulcsa a kutatás és fejlesztés

Technológiai innovációk

A kormány számára fontos, hogy a mesterséges intelligencia fejlesztéséhez kapcsolódó oktatás és kutatás-fejlesztés kellő hangsúlyt kapjon a felsőoktatásban és a duális képzésben egyaránt – mondta tegnap Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a Continental vállalat mesterséges intelligencia (MI) központjában tett látogatása során.

A Continentalt követően további cégek indítottak MI-fejlesztéseket, és megalakult az MI-koalíció is annak érdekében, hogy összefogja e szakterület szereplőit, illetve vizsgálja a társadalomra gyakorolt hatását. Keszte Róbert, a Continental Automotive Hungary Kft. igazgatója kiemelte: cégük elsőként hozott kifejezetten mesterséges intelligenciához kapcsolódó fejlesztési tevékenységet Magyarországra, ami nagyban hozzájárul a Continental balesetek nélküli jövőt megcélzó programjához.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom