Gazdaság

A magyar beruházások dinamikus emelkedése tartható marad

Támogatható a fiatalok munkaerőpiaci elhelyezkedése

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) támogatja a fiatal álláskeresők munkaerőpiaci elhelyezkedését, vállalkozóvá válását, felkészíti a hazai kis- és közepes vállalkozásokat a digitalizáció kihívásaira, kedvezményes hitelt és kockázati tőkét kínál vállalkozásoknak.

Az év végére a GINOP szerződött állománya eléri a kétezerötszázmilliárd forintot, a 2014–2020 között meghirdethető teljes keretet – mondta Greinstetter Balázs, a Pénzügyminisztérium (PM) helyettes államtitkára, a GINOP irányító hatóságának vezetője tegnap az Európai Unió versenyképességi operatív programjainak éves nemzetközi konferenciáján, Budapesten. Greinstetter Balázs a konferencia köszöntőjében kiemelte, a magyar GINOP egyebek közt támogatja a munkaerőpiaci tartalékot is jelentő fiatal álláskeresők munkaerőpiaci elhelyezkedését, vállalkozóvá válását, felkészíti a magyarországi kis- és közepes vállalkozásokat az ipari digitalizáció kihívásaira, ösztönzi az egyetemi és vállalati kutatás-fejlesztési együttműködéseket, kedvezményes hitelt és kockázati tőkét kínál vállalkozásoknak.

A kétnapos rendezvényen tizenegy tagország szakemberei tekintik át az Európai Unió versenyképességi programjait. Greinstetter Balázs hangsúlyozta, hogy a magyar gazdaság 2010 óta jelentős fejlődésen ment keresztül, 2010-hez képest mintegy nyolcszázezerrel többen dolgoznak, 4,5 millió embernek van munkája Magyarországon. Az idei második negyedévében éves összevetésben 4,9 százalékkal, az első fél évben 4,7 százalékkal nőtt a gazdaság. Ez a növekedés az egyik legmagasabb az Európai Unióban, és a beruházások dinamikus bővülése a jövőben is tartható. Szepesi Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium helyettes államtitkára a megnyitón arra hívta fel a figyelmet, hogy Európa-szerte a vállalkozások jelentős átalakulás előtt állnak, meg kell felelniük a digitalizáció kihívásainak, a közép-európai régióra pedig jellemző a vállalkozások generációváltása, amit meg kell oldani.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom