Gazdaság

A jó eredmény az akvizícióknak és a kiváló gazdasági környezetnek köszönhető

Alacsony kockázati költségek

Az OTP Bankcsoport első félévi jó eredménye annak köszönhető, hogy beértek az akvizíciók, és minden országban – ahol az OTP jelen van – kiváló a gazdasági teljesítmény – mondta tegnap Bencsik László, a bankcsoport vezérigazgató-helyettese.

Hangsúlyozta, hogy az akvizíciók nélkül is emelkedett az eredmény. Hozzátette ugyanakkor, hogy a működési költségek is nőttek, hiszen az üzleti aktivitás bővülésével emelkedik a létszám, valamint az informatikai, digitális fejlesztések felgyorsítása is költségekkel jár. A kockázati költségek nagyon alacsonyak, ami a vezérigazgató-helyettes szerint azzal függ össze, hogy jól teljesít a gazdaság. Hozzátette ugyanakkor, hogy ez nem marad így mindig. A pozitív gazdasági környezet fenntartható Magyarországon, ehhez azonban – osztva a Pénzügyminisztérium és a Magyar Nemzeti Bank véleményét – további versenyképességi intézkedésekre van szükség. A bank akvizíciós stratégiája változatlan, nem adta fel azt a szándékát, hogy újabb bankokat vegyen a régióban.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom