Gazdaság
A duplájára emelkedett a helyi termelői piacok száma az elmúlt öt évben
Előnyben a hazai termékek
Ezt a célt szolgálja többek között a hungarikumtörvény, a Magyar Élelmiszerkönyv intézkedései vagy a Hagyományok-Ízek-Régiók Program – hangsúlyozta tegnap Kenderesen Zsigó Róbert, az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára az I. Mezőgazdasági és Kistermelői Fesztiválon. Az érdeklődők, a kolbásztöltés, -sütés, a kürtöskalács-, a lángos- vagy éppen a palacsintakészítés közben is belekóstolhattak a helyi alapanyagokból készült élelmiszerekbe. Megismerkedhettek a mezőgazdasági gépész szakma tevékenységeivel, például a traktorvezetéssel. Az államtitkár felhívta a figyelmet arra, hogy a kormány törekvései önmagukért beszélnek, hiszen a helyi termelői piacok száma az elmúlt öt évben a duplájára emelkedett, és a regisztrált kistermelők száma 2010 óta ötezerről 16 ezerre nőtt.