Gazdaság

Megjelent a Dining Guide TOP100 kiadványa

Középpontban a vendég

Újabb elismeréssekkel gazdagodott a Botaniq Collection két ikonikus étterme: a hazai gasztronómia egyik legfontosabb eseményén, a Dining Guide Év Étterme Gálán a Bibo Budapest és az Alelí éttermek is díjat vehettek át.

Megjelent a Dining Guide TOP100 kiadványa
Nem csak a kiszolgálás és az enteriőr, hanem a háttérmunka is sokat számít
Fotó: AFP/Thibaud Moritz

A napokban megjelent Dining Guide Top 100 Étteremkalauzban pedig számos további kategóriában választották a szakértők az országos gasztronómia élvonalába a két éttermet. A több mint húszéves múltra visszatekintő ismertető mára a hazai gasztronómiai élet egyik legmeghatározóbb platformjává
vált, amely 2015 óta egy nemzetközi minták alapján kidolgozott, többlépcsős, anonim tesztelésre épülő értékelési rendszert követ. A mai napon került bemutatásra a Dining Guide Top 100 Étteremkalauz is, amely évente rangsorolja Magyarország legkiemelkedőbb éttermeit - köztük a Bibo Budapest és az Alelí éttermeket.

A pályafutása során három Michelin csillagot elnyert Dani García séf első közép-európai egysége, az Alelí 2024 májusában nyílt meg Budapesten, és már novemberben bekerült a rangos nemzetközi étteremkalauz, a Michelin Guide ajánlásába. Az olasz osteriák klasszikus hangulatát idéző létesítmény különlegessége a vendégélmény, amelyben kulcsszerepet játszik Giorgio Cavicchiolo
séf személye. Giorgio közel 30 éve él Magyarországon, és vendégszeretete révén különleges atmoszférát teremt minden este.

Az Alelí nyerte el a Dining Guide „Az Év Szerethető Étterme” díját, Legjobb Éttermi Szerviz kategóriában pedig a 2. helyet szerezte meg. A Legjobb Enteriőr kategóriában is kiemelkedően szerepelt: a TOP 10-es mezőnybe került és a 8. helyen végzett. Szakmai bravúrról tanúskodik, hogy alig egy évvel az Alelí
nyitása után a hazai csúcséttermeket bemutató Dining Guide TOP25 listán a 15. helyezést érte el.

Dani második éttermét tavaly decemberben nyitotta, és a BIBO Budapest étlapját saját kulináris emlékei mentén építette fel: a kifinomult konyhaművészeti tudással, kreatív alkotóvágyban, tisztelettel és jó arányérzékkel született fogások a spanyol és magyar ízek életigenlő fúzióját testesítik meg tökéletes harmóniában a nemzetközi kedvencekkel.

Az étterem a Dorothea Hotelnek is otthont adó épületegyüttes legfelső, hetedik emeletén kapott helyet, káprázatos panorámával a Budai Várnegyedre. Az enteriőr koncepciója egyfajta meghívás a kreatív séf szürreális elemekkel átszőtt, lenyűgöző álomvilágába. A különleges térélmény elnyerte az ország Legjobb Enteriőrje díjat, míg az alig fél éve működő étterem a Legjobb Szerviz kategóriában is bekerült a magyar vendéglátás élvonalába: a BIBO a 10. helyezést szerezte meg.

A díjak nemcsak a két étterem kiváló teljesítményét, hanem a mögöttük álló csapatok szakmai elhivatottságát és elkötelezettségét is hűen tükrözik. A Botaniq Collection missziója, hogy nemzetközi színvonalú vendéglátóhelyekkel gazdagítsa a hazai gasztronómiai kínálatot, és tegye még vonzóbbá a desztinációt az utazók számára. A Dining Guide elismerései újabb visszajelzések ezen értékteremtő törekvés eredményességéről.

Kapcsolódó írásaink

A Pajta lett az Év étterme

ĀAz őriszentpéteri étterem felelősségteljes elköteleződése a fenntarthatóság és az Őrség gasztronómiai hagyományai iránt példaértékű