Gazdaság

Sajtot gyártanak burgonyából

Mivel az új terméket a fogyasztók pozitívan fogadták, így elindult az üzemi gyártása

Az Aviko Rixona szárított burgonyatermékek gyártására szakosodott holland cég (a Royal Cosun mezőgazdasági szövetkezet leányvállalata) kidolgozott egy eljárást, amely enzimes és fermentációs technológiával, burgonya alapon egy „Cheezz"-nek nevezett különleges sajtterméket képes előállítani, írja az agroinform.hu.

Sajtot gyártanak burgonyából
Képünk illusztráció
Fotó: NorthFoto

A cég a múlt évben „Potato TexaPure” néven létrehozott egy új terméket, amelyet elsőként a Food Ingredients Frankfurt mutatott be.

Ennek 98 százalékát a burgonya teszi ki, de különleges előállítási módja révén a fogyasztása zsíros és krémes szájérzetet kelt, miközben nem tartalmaz hozzáadott sót vagy zsírt, csak keményítőt és különböző növényi oldatokat.

Az új terméket sajtként lehet fogyasztani, de különböző növényi húshelyettesítő termékhez is keverhető. A bemutatás után a fogyasztók pozitívan fogadták, így a termék üzemi gyártása is megindult, és a gyártók szerint a fogyasztás gyors terjedésére lehet számítani.

Kapcsolódó írásaink