Gazdaság

Nagy Márton: A légi közlekedés problémáinak felszámolása érdekében azonnali cselekvésre és célzott akciótervre van szükség

Hétfőn hivatalában fogadta Tóth Lászlót

A nyári utazási főszezonban a rendszeressé váló késések, járattörlések következtében családok százainak kellett méltatlan helyzetet elszenvedniük a megfelelő tájékoztatás és ellátás hiánya miatt. A tűrhetetlen állapotok felszámolása érdekében a magyar kormány összehangolt és azonnali cselekvést sürget – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium hétfőn.

Nagy Márton: A légi közlekedés problémáinak felszámolása érdekében azonnali cselekvésre és célzott akciótervre van szükség
Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A tárca közleménye szerint Nagy Márton a helyzet orvoslása érdekében hétfőn hivatalában fogadta Tóth Lászlót, a HungaroControl vezérigazgatóját. A tárcavezető leszögezte, hogy a HungaroControl-nak mindent el kell követnie a zavartalan forgalom biztosítása érdekében.

A nemzetgazdasági miniszter a kialakult anomáliák kezelése és az áldatlan állapotok felszámolása érdekében olyan akcióterv kidolgozását várja el a HungaroControl vezetőjétől, amely rövid és középtávon is megoldást jelentő javaslatokat tartalmaz – olvasható az NGM közleményében.

Kapcsolódó írásaink