Gazdaság

Vizsgálják az MVM Next számlázási gyakorlatát

A vizsgálat a földgáz egyetemes szolgáltatással összefüggő tájékoztatásra is kiterjed

A GVH ismét versenyfelügyeleti eljárásban vizsgálja, hogy az MVM Next számlázási gyakorlata nem ütközik-e a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmába – közölte a GVH pénteken az MTI-vel.

Vizsgálják az MVM Next számlázási gyakorlatát
A GVH 2023-ban kapott bejelentést az MVM számlázási gyakorlatával kapcsolatban
Fotó: MH archív/Purger Tamás

A hatóság arra keres választ, hogy a földgáz és villamos energia egyetemes szolgáltatás keretében 2022 augusztusa óta kibocsátott számlákon nem ütközik-e a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmába a megtakarítások bemutatása. A versenyhatósági vizsgálat a földgáz és a villamos energia egyetemes szolgáltatással összefüggő tájékoztatásra is kiterjed – írták.

A GVH 2023-ban kapott bejelentést az MVM számlázási gyakorlatával kapcsolatban, majd megállapította, hogy a versenyfelügyeleti eljárás indításának feltételei nem álltak fenn. A bejelentő a döntés hatályon kívül helyezését kérte a Fővárosi Törvényszéktől, amely helyt adott a kereseti kérelmében foglaltaknak – indokolták az újabb eljárás megkezdését.

Megjegyezték, hogy a versenyfelügyeleti eljárás megkezdése nem jelenti a jogsértés megállapítását. A vizsgálat időtartama három hónap, indokolt esetben két alkalommal legfeljebb két-két hónappal hosszabbítható meg. Az eljárási határidőkbe az adatkérések és adatközlések időszakai nem számítanak bele – olvasható a közleményben.

Kapcsolódó írásaink