Gazdaság

Az új paksi blokkok az energiaellátás biztonságát tovább fogják javítani + VIDEÓ

Az újabb reaktorok működésbe lépése segít megvédeni a rezsicsökkentés eredményeit is

Minden adott ahhoz, hogy a paksi atomerőmű két új blokkja legkésőbb a következő évtized legelejére szolgálatba állhasson, s így hozzájárulhasson Magyarország energiaellátásának biztonságához – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Moszkvában.

Az új paksi blokkok az energiaellátás biztonságát tovább fogják javítani + VIDEÓ
Szijjártó Péter: A magyar–orosz energetikai együttműködés jól szolgálja hazánk ellátásbiztonsági érdekeit
Fotó: Facebook/Szijjártó Péter

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye szerint tárcavezető tájékoztatásában először is leszögezte, hogy a magyar–orosz energetikai együttműködés jól szolgálja hazánk ellátásbiztonsági érdekeit.

Kulcsfontosságúnak nevezte a paksi atomerőmű két új blokkjának mielőbbi megépítését, miután szavai szerint ezáltal tovább fog erősödni az energiaellátás biztonsága, fokozódni fog az ország függetlensége a nemzetközi energiapiacok mindenfajta drámai változásaitól.

Objektum doboz

Illetve - mint mondta - az újabb reaktorok működésbe lépése segít majd megvédeni a rezsicsökkentés eredményeit is.

„Az új paksi blokkok Magyarország energiaellátásának biztonságát tovább fogják javítani, és növelni fogják jelentősen Magyarország függetlenségét a nemzetközi energiapiacok mindenfajta drámai változásaitól” - szögezte le.

Szijjártó Péter hangsúlyozta: „A mai megbeszélések alapján azt tudom önöknek mondani, hogy minden adott ahhoz, hogy a paksi atomerőmű két új blokkja legkésőbb a következő évtized legelején szolgálatba álljon és hozzájáruljon Magyarország energiaellátásának biztonságához”.

Kapcsolódó írásaink