Gazdaság

A McDonald's élelmiszerellátó bázisba fektet be Kínában

Az ipari park a tervek szerint évente közel 300 millió kenyeret, 30 ezer tonna húskészítményt, 30 millió pékárut és kétmilliárd csomagolóterméket állít majd elő

Az amerikai McDonald's gyorsétteremlánc négy pékséggel és élelmiszer-beszállítóval, köztük a Bimbóval és a Tyson Foods-szal együttműködve közösen indít élelmiszerellátó bázist a közép-kínai Hopej tartományban.

A McDonald's élelmiszerellátó bázisba fektet be Kínában
Kínában harminc éve jelen van a gyorséttermi lánc
Fotó: Imaginechina via AFP/Li fuhua

A Hopej Hsziaokan városában szerdán üzembe helyezett intelligens ipari park több mint 300 ezer négyzetméteres területen, 1,5 milliárd jüan (mintegy 206 millió dollár) értékű beruházással épült az élelmiszer-előállítás, a csomagolás és a hűtőlánc-logisztika területein.

Az ipari park a tervek szerint évente közel 300 millió kenyeret, 30 ezer tonna húskészítményt, 30 millió pékárut és kétmilliárd csomagolóterméket állít majd elő.
Phyllis Cheung, a McDonald's kínai vezérigazgatója elmondta, hogy a gyorsétteremlánc 30 éve van jelen Kínában, több mint hatezer éttermet nyitott, amivel az ázsiai ország a vállalat második legnagyobb és leggyorsabban növekvő piacává vált.

Cheung szerint az élelmiszerellátást szolgáló intelligens park beindítása fontos lépés a kínai piacon való szerepvállalás elmélyítésében, és az ipari park tovább javítja a McDonald's üzletek ellátási hatékonyságát, felgyorsítva továbbá a vállalat lokalizációját Kína középső és nyugati régióiban.

„Az ipari parkban az egyes láncszemek átlagos automatizálási aránya meghaladja a 70 százalékot” – mondta el Cheung, hozzátéve, hogy a parkban olyan technológiákat alkalmaztak, mint az IoT (Internet of Things, a dolgok internete) és a Big Data. Ezeket a hatékonyabb integráció elérése érdekében használják a nyersanyagoktól kezdve, a gyártáson és a raktározáson át, a logisztikáig és a hűtőlánc elosztásáig, lehetővé téve a teljes folyamat adatainak valós idejű nyomon követését.

Kapcsolódó írásaink