Gazdaság

Megérkezett az első menetrend szerinti légi járat a kínai Kantonból Budapestre

Az új közvetlen járat indítása összhangban van a két ország törekvésével

Megérkezett Budapestre az első menetrend szerinti légi járat a kínai Kantonból (Guangzhou) csütörtökön, a China Southern légitársaság hetente négyszer szállít majd utasokat a kínai nagyváros és a magyar főváros között.

Megérkezett az első menetrend szerinti légi járat a kínai Kantonból Budapestre
Vízsugárral fogadják a China Southern légitársaság Boeing 787-9 típusú repülőgépét, a kínai Kantonból (Guangzhou) érkezett az első menetrend szerinti járatát a Liszt Ferenc-repülőtéren 2024. június 27-én. A kínai légitársaság hetente négyszer szállít utasokat a kínai nagyváros és a magyar főváros között
Fotó: MTI/Lakatos Peter

A Boeing 787–9 ünnepélyes fogadása utáni sajtótájékoztatón Illés Boglárka, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára elmondta: az új közvetlen járat indítása összhangban van a két ország törekvésével, hogy erősítsék a mindkét fél számára előnyös együttműködésen alapuló kapcsolatokat.

A gazdasági és kereskedelmi kapcsolatok töretlenül fejlődnek, Kína Magyarország kilencedik legfontosabb kereskedelmi partnere volt tavaly, Európán kívül pedig továbbra is a legfontosabb. A kétoldalú kereskedelmi volumen meghaladta a 17 milliárd dollárt 2023-ban, és Kínából érkezett a legtöbb külföldi beruházás Magyarországra – ismertette az államtitkár.

Kapcsolódó írásaink