Gazdaság

Állatorvostan-hallgatók első kézből tanulhatnak a versenylovakról

Együttműködési megállapodást írt alá az Állatorvos-tudományi Egyetem és a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok

Együttműködési megállapodást írt alá az Állatorvos-tudományi Egyetem és a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok, ezáltal az egyetem hallgatói közvetlen betekintést kapnak a versenylovak kezelésébe és gondozásába – közölte a felsőoktatási intézmény csütörtökön az MTI-vel.

Állatorvostan-hallgatók első kézből tanulhatnak a versenylovakról
Állatorvostan-hallgatók első kézből tanulhatnak a versenylovakról
Fotó: MH-archív/Horváth Péter Gyula

Az új együttműködésben a hallgatók szervezett gyakorlatokon vehetnek részt a Ménesbirtok Dióspusztai Angol Telivér Ménesében, ahol helyi mentorok tartanak majd speciális foglalkozásokat a versenylovakkal kapcsolatos ismeretekről.

A megállapodás a közlemény szerint jól illeszkedik az egyetem és a Kincsem Park között létrejött egyedülálló együttműködéshez, amelyben a galoppversenyek állatvédelmi szűrővizsgálatait az egyetem munkatársai végzik.

Kiemelték, hogy az Állatorvos-tudományi Egyetem Magyarország egyetlen és Európa harmadikként alapított állatorvosképző intézménye, amely évszázados hagyományokkal rendelkezik az állatorvosi oktatás terén. Az intézmény fontos küldetése az állatjóllét mellett az oktatási kutatási tevékenység, és hogy a hallgatókat gyakorlati tapasztalatokkal minél többféle állatorvosi karrierútra felkészítsék.

Kapcsolódó írásaink