Gazdaság

Fontos lépés az integrált Dél-Kelet Európai energiapiacon

A magyar KELER KSZF Stratégiai Partnerséget kötött a bolgár BGH-val

A Balkan Gas Hub (BGH) és a KELER KSZF új együttműködést jelentett be, amely jelentős hatással lesz a régió gázpiacának működésére - írta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) közleményében.

Fontos lépés az integrált Dél-Kelet Európai energiapiacon
Pavlics Babett, a KELER KSZF vezérigazgatója
Fotó: Facebook/Babett Pavlics/KELER KSZF

A KELER KSZF tulajdonosaként a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és a Budapesti Értéktőzsde teljes mértékben támogatja az új partnerséget, amely jelentős előrelépés a még hatékonyabb piaci működés felé.

A szerződést Pavlics Babett, a KELER KSZF vezérigazgatója és Petya Ivanova, a BGH ügyvezető igazgatója írta alá. Az eseményen jelen volt a bolgár fél részéről Vladimir Malinov a bolgár energiaügyi miniszter, valamint Kiril Ravnachki, a bolgár rendszerirányító, a Bulgartransgaz ügyvezető igazgatója is.

A magyar tulajdonosokat Luspay Miklós, az MNB Pénzügyi Infrastruktúrák igazgatója, és Horváth Gábor, a KELER, a magyar Központi Értéktár vezérigazgatója képviselte. Boros Miklós magyar nagykövet részvétele igazolta, hogy a szerződés aláírása a magyar–bolgár külgazdasági kapcsolatok szempontjából is kiemelt jelentőséggel bír.

Kapcsolódó írásaink