Gazdaság

Nemzetközi elismeréseket kapott a magyar cég

Az adósságkezelésben értek el sikereket

Három díjjal értékelte az Államadósság Kezelő Központ Zrt. (ÁKK) munkáját a Global Capital nemzetközi szaklap, és egy életműdíjat is odaítéltek Orel Juditnak, az ÁKK nyugdíjba vonult munkatársának.

Nemzetközi elismeréseket kapott a magyar cég
Három díjjal értékelte az Államadósság Kezelő Központ Zrt. (ÁKK) munkáját a Global Capital nemzetközi szaklap
Fotó: MH archív/Leéb Ádám

Az ÁKK csütörtöki közleménye szerint a Global Capital szaklap az adósságkezelésben 2023 áprilisa és 2024 áprilisa között elért teljesítményeket jutalmazta.

Az ÁKK megkapta az év legfigyelemreméltóbb kibocsátója Kelet-Közép-Európában és az év legfigyelemreméltóbb ESG kibocsátója a CEEMEA (Közép-Kelet-Európa, Közel-Kelet, Afrika)régióban elismerést, az év legfigyelemreméltóbb adósságkezelési szakembere Kelet-Közép-Európában Kurali Zoltán, az ÁKK vezérigazgatója lett, életműdíjjal pedig Orel Judit, az ÁKK 2023-ban nyugdíjba vonult főosztályvezetőjének több évtizedes munkáját ismerték el.

Az ÁKK kiemelte, hogy a magyar zöld kötvény programot a teljes CEEMEA régió legjobbjának választották meg a szakemberek, ami ismét alátámasztja, hogy 2020-ban sikeres volt Magyarország belépése az elsők között erre a piacra.

Az elmúlt években nemzetközi szakmai szervezetek és szaklapok már többször díjazták az ÁKK adósságkezelési tevékenységét – idézték fel a közleményben.

Kapcsolódó írásaink