Gazdaság

Cseh agrárvállalattal kötött megállapodást a Széchenyi István Egyetem

A cég gyakorlati helyszínként támogatja hallgatók oktatását

A Széchenyi István Egyetem stratégiai megállapodást kötött a prágai központú Agroferttel, Közép-Európa egyik vezető agrárvállalkozásával – közölte az egyetem csütörtökön az MTI-vel.

Cseh agrárvállalattal kötött megállapodást a Széchenyi István Egyetem
A Széchenyi István Egyetem stratégiai megállapodást kötött a prágai központú Agroferttel
Fotó: Facebook/Széchenyi István Egyetem

A megállapodás keretében megerősítik a Széchenyi István Egyetemhez kapcsolódó győri, mosonmagyaróvári és zalaegerszegi innovációs parkok, valamint az Agroferthez tartozó Bábolna Campus projektjében létrejövő külső tanszékek kapcsolatát. A vállalat gyakorlati helyszínként támogatja hallgatók oktatását, a tudományos diákköri munkába és a kooperatív doktori programba bekapcsolódó fiatal kutatók szakmai tevékenységét – írták.

Az Agrofert a közlemény szerint több mint 200 cégből álló holding, tevékenysége kiterjed a vegyiparra, a mezőgazdaságra, az élelmiszeriparra, a megújuló energiaforrásokra, az erdészetre és a faiparra. Két magyarországi leányvállalatával, az IKR Agrár Kft.-vel és az Agrotec Magyarország Kft.-vel a Széchenyi István Egyetem 2022 óta kiemelt partneri viszonyt ápol – tették hozzá.

A cégcsoportnak Csehországon kívül Németországban, Lengyelországban, Magyarországon, Szlovákiában, Horvátországban és Romániában vannak érdekeltségei. A vállalatot Andrej Babis, Csehország volt kormányfője alapította a rendszerváltást követően.

Kapcsolódó írásaink