Gazdaság

Orbán Viktor: Érdekeltek vagyunk a Suzuki sikerében

„A kapcsolat már több, mint üzlet: barátság”

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a Karmelita kolostorban tárgyalt Toshihiro Suzukival, a japán Suzuki Motor Corporation cég elnök-vezérigazgatójával – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Orbán Viktor: Érdekeltek vagyunk a Suzuki sikerében
Orbán Viktor miniszterelnök fogadja Toshihiro Suzukit, a japán Suzuki Motor Corporation cég elnök-vezérigazgatóját a Karmelita kolostor előtt
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A megbeszélésen áttekintették az európai és a magyar autóipar helyzetét, a technikai átállás kihívásait. A miniszterelnök kifejtette: érdekeltek vagyunk a Suzuki sikerében, a magyarok és a Suzuki kapcsolata már több, mint üzlet: barátság.

A magyar gazdaság helyzetéről Orbán Viktor elmondta: az idén és jövőre is nőni fog a gazdaságunk; a hitelminősítők, a beruházók, a magyar vállalkozók és a magyar emberek is bíznak Magyarországban. Tehát optimisták vagyunk, ugyanakkor a háború nagy veszélyt jelent, e tekintetben a helyzet nagyon nehéz, a háború ugyanis nemcsak az életeket, a családokat, az emberek vagyonát, de teljes gazdaságokat is romba dönt.

Kapcsolódó írásaink