Gazdaság

Erősödik a felvidéki magyarok és az anyaország közötti vasúti kapcsolat

Szlovák–magyar vasúti találkozó volt Pozsonyban

A felvidéki magyarok és az anyaország közötti vasúti kapcsolat erősítése és a két ország közötti vasúti közlekedés fejlesztéséről folytatott tárgyalásokat a magyar és a szlovák vasúttársaság vezetője Pozsonyban – közölte a MÁV Zrt. honlapján pénteken.

Erősödik a felvidéki magyarok és az anyaország közötti vasúti kapcsolat
Képünk illusztráció
Fotó: MH-archív/Kövesdi Andrea

Pafféri Zoltán, a MÁV Zrt. vezérigazgatója, a MÁV–Volán-csoport vezetője szlovák kollégájával, Alexander Sakóval egyeztett a két ország közötti együttműködés szorosabbra fűzéséről.

A tájékoztatás szerint munkacsoportot állítanak fel, amely a már meglévő, illetve az újranyitandó vasúti határátmentek vizsgálatát végzi el, azzal a céllal, hogy a két vasúttársaság a jövőben együtt is pályázhasson az interregionális kötöttpályás programok forrásaira.

A találkozón a Budapest–Pozsony–Prága–Varsó nagysebességű vasútvonal kiépítésével kapcsolatosan is egyeztettek, továbbá értékelték az Ukrajna, Szlovákia és Magyarország között megvalósuló vasúti együttműködés eredményeit is.

Pafféri Zoltán és Alexander Sako megállapodtak abban, hogy a jövőben rendszeres kétoldalú találkozókon értékelik az együttműködés eredményét – áll a MÁV Zrt. közleményében.

Kapcsolódó írásaink