Gazdaság

Könnyebb lesz vonattal Bécsbe jutni

Jelentős újdonságokat tartalmaz a GYSEV 2024-es menetrendje. Az utasok immár átszállás nélkül gördülhetnek tova Eisenstadtból Bécsbe és vissza.

Könnyebb lesz vonattal Bécsbe jutni
A GYSEV egyik mozdonya
Fotó: MH-archív/Sárközy György

A közelgő 2024-es menetrendváltással a Raaberbahn AG jelentős újdonságokkal készül a burgenlandi, alsó-ausztriai és bécsi vasúti utazók számára. Mint az Osztrák Közszolgálati Rádió (ORF) adásából kiderült, történelmi pillanatnak számít, hogy 2023. december 10-i kezdettel a vállalat először kínál folyamatos, átszállás nélküli vonatközlekedést Bécs és Kismarton (Eisenstadt) között a pottendorfi vonalon keresztül.

A Deutschkreutzból és Eisenstadtból érkező szerelvényeket Vulkapordányban (Wulkaprodersdorfban) összekapcsolják, és egy folyamatos vonatként folytatják útjukat a Wiener Hauptbahnhofra, azaz a bécsi főpályaudvarra. A délutáni csúcsforgalom idején Deutschkreutz irányában a menetek száma hétköznapokon megnövekszik. Az úgynevezett „félórás járat“ a jövőben 14.59-kor indul. Ettől az időponttól kezdve Burgenland irányába az eddigi hét helyett nyolc vonat fog közlekedni.

Kapcsolódó írásaink