Gazdaság

Nagy István: A kormány elkötelezett a halfogyasztás népszerűsítése és a halágazat támogatása mellett

A tárcavezető elmondta, hogy Magyarországon az egy főre jutó halfogyasztás az elmúlt években többé-kevésbé, de folyamatosan nőtt

A kormány elkötelezett a halfogyasztás népszerűsítése és a halágazat támogatása mellett, ezért 2027-ig a Magyar Halgazdálkodási Operatív Program (MAHOP) Pluszon belül 700 millió forintot fordít halmarketingre – mondta Nagy István agrárminiszter hétfőn Budaörsön sajtótájékoztatón.

Nagy István: A kormány elkötelezett a halfogyasztás népszerűsítése és a halágazat támogatása mellett
Halpult a budaörsi Auchan áruházban a karácsonyi halkínálatról, a hazai haltermelés eredményeiről és a hazai halfogyasztásról tartott sajtótájékoztatón. A kormány elkötelezett a halfogyasztás népszerűsítése és a halágazat támogatása mellett, ezért 2027-ig a Magyar Halgazdálkodási Operatív Program (MAHOP) Pluszon belül 700 millió forintot fordít halmarketingre
Fotó: MTI/Hegedüs Róbert

A tárcavezető elmondta, hogy Magyarországon az egy főre jutó halfogyasztás az elmúlt években többé-kevésbé, de folyamatosan nőtt. Amikor a MAHOP 2013-ban elindult, még 5,4 kilogramm volt, 2021-re pedig 6,52 kilogrammra emelkedett, ez több, mint 20 százalékos növekedés – ismertette.

„Lassan, de biztosan haladunk tehát előre, ahogyan sok más területen is: a magunk útját járva” – fogalmazott az agrárminiszter.

Kapcsolódó írásaink